Proiectul Start pentru tine! urmărește să faciliteze integrarea pe piața muncii și creșterea capacității de ocupare a populației din zonele rurale prin asigurarea accesului la informații, la servicii de consiliere și formare profesională și la asistență în domeniul antreprenorial a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, a șomerilor, a persoanelor inactive și a persoanelor ocupate în agricultura de subzistență.

Prin desfășurarea proiectul Start pentru tine!, persoanele vor dobândi noi calificări care le vor permite ocuparea unor locuri de muncă, conducând astfel la (re)integrarea pe piața muncii.

În urma  cursurilor de calificare veți putea obține specializarea îngrijitoare bătrâni la domiciliu, dar puteți beneficia și de cursuri de antreprenoriat. La finalul cursurilor, participanții vor primi câte o diplomă, recunoscută la nivel național. Cu ajutorul acestei specializări vă puteți găsi mai ușor un loc de muncă.

Participanții vor beneficia și de ședințe de consiliere și orientare în carieră, de asistență în domeniul antreprenorial. În fiecare regiune de implementare a proiectului se vor selecta câte 5 persoane aparținând grupului țintă care au dorința, determinarea și o idee fezabilă de a înființa o afacere non-agricolă în mediul rural. Aceste persoane vor beneficia de asistență în înființarea firmelor și în elaborarea planurilor de afaceri iar noile firme vor fi incubate timp de 4 luni în cadrul centrelor START UP.

Acest proiect se desfășoară sub directa implicare a Asociației Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România, Asociația Comunelor din România, Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor EUROPROJECT și Asociația Centrul de Dezvoltare SMART.

Dacă doriți să beneficiați de cursurile de calificare, puse la dispoziție, prin intermediul acestui proiect, vă rugăm să ne contactați în cel mai rapid timp posibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *